Kanske behöver du samtalsterapi?

Kanske behöver du samtalsterapi?

Ibland kan det vara svårt att veta om man behöver terapi eller inte. Känner du dig nedstämd, orolig, arg eller deprimerad under en längre period är det en bra idé att söka hjälp. Detsamma gäller om du upplever problem i dina relationer eller har svårt att fungera i vardagen. Samtalsterapi är en form av terapi som involverar samtal mellan patient och behandlare. Det är ett effektivt sätt att behandla personlighetsstörningar, depression, ångest och andra mentala problem. Det kan hjälpa dig att förstå dina känslor och beteenden, och lära sig nya sätt att hantera stress och problem. Det är en flexibel form av terapi som kan anpassas till dina unika behov.

Jag har själv fått hjälp via ett företag i Örebro som erbjuder hjälp och det var efter en uppslitande skilsmässa där det var mycket konflikter. Jag hade svårt att sova, åt dåligt och mådde allmänt psykiskt dåligt. Men efter några veckor i terapi kände jag mig redan bättre, mer balanserad och tryggare i mig själv. Jag sov bättre, hade mer matlust och trivdes allmänt bättre med mig själv och min tillvaro.

Det finns många olika företag som erbjuder samtalsterapi i Sverige, så det är bara att leta runt lite för att hitta en terapeut som passar just dig. Det är viktigt att känna sig bekväm med sin terapeut för att få ut mest möjliga av behandlingen. Du kan också kontakta din vårdcentral eller psykiatriska avdelning på sjukhuset för rådgivning och vägledning.

Om du tror att du kan ha nytta av detta, tveka inte att söka hjälp. Det är aldrig för sent att börja arbeta på sig själv, och det finns alltid hjälp att få om man bara vet var man ska leta. Det är viktigt att släppa taget om det som har varit så man kan gå vidare. Lycka till!