Blii av med stopp i avloppet

Hejsan!

Har du fått stopp i avloppet? I så fall kan du prova de här tipsen och se om det fungerar!

Först och främst bör du ta reda på vad felet beror på: är det något som fastnat i avloppet? Eller är stoppet ett resultat av problem med ledningarna? Kanske har blockeringen skett längre bort, till exempel i en pumpstation. I så fall måste ni byta ut den gamla pumpen mot en ny. När du vet vad som behöver göras kan du fortsätta att fixa stoppet i avloppet. Använd någon form av krok eller en plastspade, som är lite mindre motståndskraftig jämfört med spadar i metall. Detta kan göra det lite smidigare att skrapa bort dillen och andra fastnat-i-avlopps-föremål från röret. Kom ihåg att vattnet cirkulerar fortfarande – om du vill kan du stänga av vattenförsörjningen för att minska driftsriskerna.

Om du fortfarande inte lyckas åtgärda ditt stopp i avloppet går det också att försöka kombinera flera olika metoder. Tillsammans kan de hjälpa till att fungera bättre, vilket kan ge dig ett ännu mer effektivt resultat! Kanske är det så illa så att ett stambyte måste göras? Men det kanske du inte kan göra på momangen. Hur som helst, om du inte kommer tillrätta med problemet, då är det läge för dig att ta kontakt med något företag som kan fixa stopp i avloppet, de använder en högtrycksspolning. Många av dessa företag har jour 24 timmar om dygnet och det kan vara bra att veta. Det finns också online-forum med experter ifråga om stopp i avloppet. Där kan du ställa dina frågor om hur man löser problemen.

Förebygg problem genom att inte spola ner mer än toapapper i wc, aldrig bomullstops, servetter eller annat. I köket, spola inte ner matolja, då kommer det att täppa till ditt avlopp helt säkert!

Jonna i Lund