Jag behövde bärgning

När bilen stoppade utanför Västerås visste jag inte vad jag skulle göra, så jag ringde min man på mobilen, och han sa åt mig att ringa bärgning.

När jag gjorde det sa kvinnan i telefonen att jag skulle vänta ett tag. Och när jag satte mig i bilen igen och väntade märkte jag att en av korna hade kommit upp till bilen och tittade på mig. Efter en liten stund gick den tillbaka in på fältet igen. Det kändes ganska trevligt att ha sällskap så här, även om det inte var mänskligt sällskap.

Till slut kom någon för att hämta min bil. Chauffören talade inte så mycket svenska så vi kunde inte riktigt prata, men han försökte förklara vad som skulle hända härnäst – de skulle bogsera bort den och sedan köra den till sen verkstad där de skulle försöka ta reda på vad som var fel på den. Han jag sa också att jag kunde ha ringt efter bärgningsföretaget för att bogsera mig hem direkt, att jag inte hade behövt ringa min man, men att det inte spelade någon roll längre i det här skedet.

De bogserade min bil ett par kilometer bort och lämnade den vid ett verkstad som såg något nedsliten ut. Sedan var det promenadavstånd till busshållplatsen och jag tog bussen hem.

Och det är slutet på den här historien! Inte särskilt spännande, men det var bättre än att sitta fast på vägen i en kall bil hela kvällen Jag är bara glad att allt till slut blev bra igen, även om det tog ganska lång tid att laga. Det är skönt att veta att det finns människor som förstår sig på bilar och kan hjälpa en när de inte fungerar som de ska. Och att det finns hjälp att få när det kommer till bärgning i Västerås.