Vad gör en trädfällare?

Vi ska idag fortsätta där vi slutade sist, och det handlar om olika jobb. Sist pratade vi om vad snickare gör, och nu är turen kommen till att kika på vad en trädfällare gör för någonting, kanske är det ett arbete som skulle passa dig? Så vad gör en trädfällare?

De arbetar med träd. De tar bort träd från stora landområden, röjer skogar och gallrar ut skogsområden för att möjliggöra ny tillväxt. De är också ansvariga för att skära stockar i mindre bitar för att användas som ved, i byggnadsindustrin eller vid papperstillverkning. För att bli trädfällare måste du genomgå en utbildning vid en erkänd skola. Börja med att undersöka vilka lokala skolor som erbjuder program inom skogsförvaltning eller resursbevarande i ditt område. När du har avslutat din utbildning får du ett betyg som bevisar att du har all kunskap som behövs för att kunna hjälpa både privatpersoner och företagare med trädfällning. Du kommer behövas, för att fälla träd är verkligen en uppgift för proffs! Den som inte vet vad hen gör i samband med trädfällning riskerar att skada antingen sig själv eller någon annan, eller förstöra bilar och hus med träd som faller fel. Men du som trädfällare har expertisen inom detta område och kommer att kunna arbeta med träden utan att orsaka några skador och med en hastighet som är lämplig för dina kunder.

Arbetsmarknaden ser mycket ljus ut för dig som vill satsa på en karriär som trädfällare, bara här i Kungsbacka skulle det behövas minst 40 trädfällare på momangen, och på några års minst 70 personer. Genomsnittslönen för en trädfällare är cirka 28 000 kronor i månaden före skatt. Det kan tyckas vara en relativt låg inkomst, men jobbet har stora fördelar som att få arbeta i naturen.

Kom tillbaka till bloggen i morgon, då kikar vi på ett annat yrke!